torsdag 17 april 2014

Bildanalys

 BILDANALYS




Beskrivande nivå (figurer, färger, former geometri, tecken.)
Jag ser ett antal cirklar och ett stort svart fält som bakrund. Det finns två svarta rektangulära fält som är svarta med en vit skärpa över och imellan de två fälten finns ett grått fält.
I högra hörnet där nere  så finns det tecken samma sak finns i högra hörnet där uppe. 
Det är olika gråvita skuggor som finns. Det är en röd rektangulär form med ett svart fält upptill och tecken på det röda fältet. 

Sen är det också ett stort beight fält med olika detaljer och ett brunt fält till över det. 



Tolkande nivå. (tolka bilden associera, åsikter, situationer, upplevelser)
Personen håller en parfym flaska i handen som är ifrån hugo boss och i hörnet står det Red means go och i bakrunden är det liknande till röda stoppljus som spräcks för att mena att red means go.
Han visar också fram parfymen som reklamera att det är denna parfymen han gör reklam för.
Jag tolkar inte bilden som sexuellt mest red means go men det kan ju tas som andra saker och situationen är ju associerat med själva parfymen så det är ju inget fel med själva situationen. 
Han visar fram parfymen och det står nere i hörnet vem som gör  reklam för denna parfymen och vilken parfym det är. Det är en parfym för men för att själva doften associeras med män och att det är mest män som använder dessa typer av parfymer.

Kopplingar:
Det är mycket att män håller parfymen fram i handen när det är en reklam för just en parfym för män när det kommer till reklamer för parfymer som är mer riktade till kvinnor så är det oftast lite mer sexuellt och lite mer naket i det hela. Jag tycker att tjejer ska kunna ha en lika stor rätt att inte bli sexualiserade för just reklamen det visar att det är rätt att behandla kvinnor som ett sexuellt objekt och män ska vara dom stora som visar att dom är stora och starka och kan göra allt. Jag skulle säkert köpa denna parfymen mest för att det är jared leto men för att den visar att det här är en parfym för dig ?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar