onsdag 8 januari 2014

Läslogg 1

ANNA:

Oönskad flicka på 14 år, bor på Grange Hall ett ställe där ca 500 oönskade barn bor.
På Grange Hall så blir alla oönskade barn utlärda till att senare i livet kunna jobba för de som är önskade, för de som faktiskt har en mening.
Mrs Pincent är husmodern på Grange Hall hon ogillar starkt när någon ifrågasätter henne. Oftast kommer det mindre barn till Grange Hall, oönskade barn som är imellan 1-5 år gamla de går att höra om det är en småtting i och med att småttingen gråter man hör det i gråtet och hur dom gråter i flera dagar över känslan av en  ny miljö tills dom faktiskt har vant sig vid den miljön dom har och lever i.
Anna är en väldigt flitig och duktig flicka, en flicka som är väldigt lättlärd och är bra med detaljer, är duktig på att lära sig väldigt snabbt vilket är en bra sak har Mrs Pincent sagt att hon snart kommer kunna få ett jobb hos en av de önskade. Hon tycker att man inte ska bryta mot regler att man ska följa reglerna med punkt inget annat men när hon praktiserar hos Mrs Sharp så får hon som avskedsgåva en liten men tjock rosa sammetsbok en av reglerna är att man värkligen inte får ta emot gåvor av de man praktiserar hos och man får defenitivt inte skriva eller läsa det anses ”farligt”. Men Anna bryter mot både de reglerna med att en dag ta upp en penna och den lilla tjocka rosa boken som hon så gillar så mycket för att börja skriva i boken. Ibland tar hon upp den tjocka boken för att vrida och vända på den med lycka i ögonen.
Sheila en tjej som också bor på Grange Hall, en bråkstake som håller fast vid att det finns folk som avlivar barn som är oönskade här och att en dag hennes föräldrar ska komma tillbaka, hon trotsar rätt så mycket i livet hon trotsar alla på barnhemmet. 

Ibland får Anna en extra filt eller extra mat ifall det blir över, den extra filten kan betyda så mycket den filten kan göra så hon går ifrån en sömnlös natt till en natt med god sömn, hon är duktig och bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar